You are here: > Home > Project

Overzicht

  • ENERQI staat voor “Energie besparen door beter openbaar vervoer met behulp van dagelijkse kwaliteitscontroles door passagiers”. Binnen het project wordt  een innovatief kwaliteitsmonitoringssysteem voor openbaar vervoer geïmplementeerd.
  • Vrijwillige kwaliteitsverkenners worden ingezet, die tegelijkertijd gewone openbaar vervoer reizigers zijn. Deze mensen beantwoorden op een regelmatige basis een reeks vragen. De vragen gaan over allerlei kwaliteitsaspecten van de bus-, tram-, of metrolijn die ze gebruiken. Het monitoren van de kwaliteit van deze lijnen gebeurt dus continu.
  • Tram en metro zijn nu niet van toepassing in NL.De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt om de gastvrijheid en kwaliteit van het openbaar vervoer te verbeteren. Zo wordt het OV een aantrekkelijker alternatief voor de auto!
  • Dit doen we door het uitwisselen van ervaringen uit heel Europa. Het gaat niet alleen om ervaringen met wensen en behoeften van passagiers, maar ook hoe OV aanbieders, overheden, reizigerorganisaties en energie agentschappen hierbij te betrekken.
    Dit doen we door het uitwisselen van ervaringen uit heel Europa. Het gaat niet alleen om ervaringen met wensen en behoeften van passagiers, maar ook hoe OV aanbieders, overheden, reizigerorganisaties en energie agentschappen hierbij te betrekken.
  • Het project bestaat uit 13 partners uit 9 Europese landen. Acht partners zijn openbaar vervoer bedrijven.
  • Het ENERQI project (IEE/09/718/SI2) wordt gefinancierd vanuit het IEE 2009 programma. Het project loopt van 29 mei 2010 tot 28 mei 2013.

 


Gefinancierd door
ec logo
internal